شماره پشتیبانی : 09126110976 -- 02166488416

آموزش مقاله نویسی

آموزش مقاله نویسی

چگونه مقاله علمی پژوهشی بنویسیم



 



اصلی ترین شیوه ارائه نتایج یک مطالعه و تحقیق، تهیه مقاله است و نوشتن صحیح و مناسب یک مقاله یک رکن اساسی برای چاپ مقالات علمی می باشد.  اولین گام در تهیه یک مقاله علمی-پژوهشی انتخاب موضوعی است که جدید باشد و چیزی به علم اضافه کند. یک پژوهشگر تازه کار ممکن است تصور کند یک موضوع با اهمیت در زمینه مدیریت مانند TQM یا CRM یا موارد دیگری از این دست یک موضوع بسیار علمی و قابل توجه است. بنابراین مطالعات گسترده در این زمینه و استفاده از چندین و چند منبع داخلی و خارجی، تلخیص، مقایسه و ارزیابی و نتیجه گیری از این منابع یک پژوهش کامل و جدید را شکل می دهد اما این بزرگترین اشتباهی است که برای نگارش یک مقاله علمی-پژوهشی بدان دچار می شوید. انتخاب یک موضوع بزرگ و گسترده از عهده یک مقاله خارج است و انتخاب یک موضوع گسترده برای یک مقاله اشتباه است.



اشتباه بزرگ دوم این است که به چنین مقالاتی Review گفته می شود و فاقد ارزش علمی است. گردآوری آثار و نتایج مولفین دیگر و درکنار هم قرار دادن آنها مجموعا ادبیات پژوهش یک مقاله علمی-پژوهشی را تشکیل می دهد. پس از انتخاب یک موضوع مناسب سپس باید به گردآوری آثار و نتایج مولفین داخلی و خارجی در زمینه موضوع منتخب بپردازید. به این ترتیب ادبیات پژوهش شما شکل می گیرد. مهمترین ویژگی و ارزش هر پژوهش علمی اتکای آن بر اطلاعات دست اول است که در روند انجام پژوهش بدست می آید.





بخش های اساسی یک مقاله علمی پژوهشی به ترتیب زیر است:



    عنوان

    نام نویسنده یا نویسندگان

    اطلاعات تماس

    چکیده

    واژگان کلیدی

    مقدمه

    مبانی نظری تحقیق

    روش تحقیق

    یافته های تحقیق

    بحث و نتیجه گیری

    فهرست منابع



 



عنوان مقاله علمی پژوهشی



این بخش موضوع پژوهش را به طور خلاصه برای خواننده ارائه می کند و باید با موضوع و اهداف تحقیق هم خوانی داشته باشد.  عنوان مقاله باید واضح و روشن باشد و از بکار بردن اصطلاحات ناآشنا خودداری کرد.عنوان مقاله باید دارای الزامات خاصی باشد که دارای اهمیت در موضوع است.به طور معمول (و نه همیشه) و در نامگذاری بیشتر تحقیقات، این موارد در نظر گرفته می شوند: چه چیزی می خواهیم ،در چه جوامعی، کجا و چه زمانی. حتما کلمات کلیدی خود را در عنوان استفاده کنید.



اسامی نویسندگان مقاله علمی پژوهشی



اسامی نویسندگان اغلب زیر عنوان مقاله آورده می شود. مشخصات، آدرس، تلفن، فاکس و مشخصات نویسندگان در این بخش ذکر می شود.





چکیده مقاله علمی پژوهشی



چکیده پس از عنوان اولین بخش از یک مقاله است که خوانده می شود. در چکیده با بیانی گذشته نگر ابتدا موضوع و یا هدف پژوهش در حداکثر دوسطر توضیح داده می شود.آنگاه روش پژوهش که شامل جامعه، نمونه،روش اجرا، زمان و مکان اجرای پژوهش و ابزار جمع آوری داده ها است مجموعا در حداکثر سه تا چهار سطر توضیح داده می شود و آنگاه شرح تحلیل یا نتایج کلی پژوهش در دو تا سه سطر انجام می گیرد.چکیده باید آیینه تمام نمای مقاله باشد. 



بخش چکیده به دو دلیل حائز اهمیت است:




  1. این بخش برای اطلاع رسانی به سایر محققان در سایت های اینترنتی قرار می گیرد تا دیگران از حاصل تلاش نویسنده بهره مند گردند.

  2. دوم به این خاطر که خواننده با مطالعه این بخش است که تصمیم می گیرد مابقی مقاله را بخواند یا نه. چکیده را بعد از اینکه مقاله تکمیل شد، می نویسند.



واژگان کلیدی مقاله علمی پژوهشی:



چندین کلید واژه که اهمیت زیادی برای مطالعه دارند، در این بخش ذکر شده است. شما همچنین می توانید مقاله را با اشاره به کلمات کلیدی در سایت دنبال کنید. به طور معمول، این بخش شامل 5-6 کلمه است.



مقدمه مقاله علمی پژوهشی:



این بخش خود به سه بخش تقسیم می شود: برای آشنایی بیشتر خواننده تعریفی کلی از موضوع داده می شود بعد از این بخش به اهداف در نظر گرفته شده از انجام تحقیق پرداخته می شود و در بخش آخر نیز به ساختار های بعدی مقاله اشاره می شود.



ادبیات پژوهش مقاله علمی پژوهشی:



این بخش شامل مبانی نظری و تحقیقاتی است که قبلا توسط اشخاص دیگری انجام شده است که سعی می شود نقاط ضعف و قوت این کارهای قبلی مورد سنجش قرار می گیرد. مقاله انجام شده کنونی هم با با کارهای قبلی مقایسه میشود.



روش تحقیق مقاله علمی پژوهشی:



در این قسمت چگونگی انجام تحقیقات توضیح داده می شود. همچنین نحوه نمونه برداری، روش نمونه گیری، هدف جامعه، مراحل تحقق تحقیق و روش تحلیل داده ها توضیح داده می شود. توجه نمایید که این بخش از مقاله بسیار حساس می باشد و کوچکترین اشتباه در درج ارقام و مقادیر غیرقابل جبران بوده و اعتبار مقاله شما را زیر سوال می برد.



نتایج و یافته ها مقاله علمی پژوهشی:



در بخش نتایج و یافته ها مشخص می شود که نتایج به دست آمده فرضیات تحقیق را تایید میکنند یا نه. اگه فرضیات مورد تایید قرار بگیره به شیوه ای واضح و روشن بیان می شوند.

پیشنهاد هایی برای تحقیقات آینده : در این قسمت نویسنده راه را برای ادامه تحقیقات بوسیله دیگران و یا برای خود در آینده هموار نموده، و حداقل باید یک عنوان مقاله جدید مرتبط با مقاله حاضر خود را، به خواننده ارائه نماید.





منابع:



 یکی از ملاک های ارزشیابی یک مقاله علمی چگونگی استفاده از منابع دسته اول و بروز است .هر چه غنای علمی منابع استفاده شده در مقاله بیشتر و بهتر باشد مقاله از استحکام علمی بیشتری برخوردار است . هنگامی که نام نویسنده و تاریخ انتشار اثری در پرانتز ذکر می شود باید در بخش پایانی مقاله ، فهرست منابع به ترتیب حروف الفبا ارائه شود در صورتی که از یک نویسنده چندین اثر در یک مقاله مورد استفاده قرار بگیرد برای شناسایی منبع باید از شماره های ۱و۲و… یا حروف الفبا الف،ب،… استفاده شود



 



 



 


0